Онлайн Радио
Сряда, Април 17, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 
За да можеш да гласуваш за това радио, трябва да се логнеш в сайта.

Радио Шлагер

Радио Шлагер

Шлагер радио официално стартира своята програма през месец януари 2000 година в Русе на 90,5 MHz. В момента Шлагер 24 часова радиопрограма върху територия с радиус над 50 км. В обхвата на радиото поподат всички населени места в Русенска област, части от Разградска и Силистренска области и град Гюргево в Румъния.

Радиото излъчва шлагери от 60, 70, 80 и 90 години, поздравителни концерти, регионални новини и международни новини на Deutsche Welle, преведени на български. Слушателската аудитория включва мъже и жени над 30г. т.е. най-активната и платежоспособна част от населението. Шлагер радио е единственото локално радио на територията на Северна България със строго утвърдения имидж на радиостанция, наблягаща на традиционна и позната на всички музика. Това се определя от формата на радиото - adult contemporary (AC), с целева аудитория слушатели над 25-годишна. Съотношението между стара и нова музика в Шлагер радио е безспорно в полза на старата, но не са пренебрегнати и по-нови изпълнения, прецизно подбрани от музикалния редактор.

С течение на годините програмата на радиото претърпява много промени, които обаче само помагат на медията да се развива в правилната посока. Сега, освен на обичаната популярна музика, достъпна за всяко поколение, Шлагер радио залага и на умело поднесената полезна информация, любопитни факти и горещи новини. В настоящата програмна схема са включени три самостоятелно обособени предавания в различните часови пояси – сутрешен, следобеден и вечерен блок. В тях важен акцент са забавните, културните и музикални рубрики.

Ежедневно слушателят е провокиран и от интересни телефонни игри, предлагащи разнообразни и интересни награди. Сплотеният екип на Шлагер радио е винаги отворен към нови предизвикателства и партньорства, свързани с усъвършенстването и растежа на медията. От 2000 година Шлагер радио е пълноправен член на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО), като взема активно участие във всички кампании, проекти и инициативи, които АБРО организира. С това Шлагер радио заслужено си извоюва достойно място дори сред мащабни радиостанции с национален обхват.

Радиостанцията е собственост на Делта ООД - кабелен оператор за региона на Русе. През април 2006 г. русенското Шлагер радио обнови програмната си схема. Сега тя включва три самостоятелно обособени предавания в различните часови пояси, които се излъчват всеки делничен ден. Сутрешната “Аларма”, активирана от Стефка Цветкова, е едно колкото ефикасно, толкова и приятно средство за събуждане. Между 10.00 и 14.00 часа, Шлагер радио препоръчва консумацията на нискокалоричен “Шоколад”, поднесен от Ивета Павлова, а в късния следобед искрената “Усмивка” на Гергана Лазарова може да олекоти и най-натоварения работен ден.
 
Карта
(кликнете върху даден маркер за да видите честотата в този град)
Коментари
 1. Анонимен
  10 Януари 2010, 10:16
  Ей започнах да ви ставам фен за WhiteSnake и Rainbow :-)
  А пък за предаването за Ozzi само ще кажа - Шапки долу !
 2. sbonkov
  25 Юли 2009, 15:44
  Имаше технически проблем. Оправен е.
 3. pe6kireva
  11 Юли 2009, 17:38
  не може да се слуша онлайн
 4. deni0587
  07 Юни 2009, 03:25
  Radio number one for Ruse :)))

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »