Онлайн Радио
Сряда, Февруари 21, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 
За да можеш да гласуваш за това радио, трябва да се логнеш в сайта.

Радио Хоризонт - БНР

Радио Хоризонт - БНР

Програма Хоризонт е 24-часова, информационна и музикална. Музиката преобладава в програмното съдържание и е представена чрез всички музикални стилове, форми и жанрове. Ясно е изразен акцентът върху забавната музика, чиито изпълнения в програмата са конструирани така, че да хармонират със силния информационен поток. Новините в "Хоризонт" са обикновено на всеки кръгъл час, но общата програмна композиция дава възможност те да бъдат включвани и по всяко време в денонощието. Същото е и с актуалните, нетърпящи отлагане кратки коментари,интервюта, репортажи, кореспонденции от страната и от чужбина. Информацията, предавана от "Хоризонт", като правило винаги е значима, източниците за нея са прецизно уточнени. С това се обяснява и високият импакт-фактор на тази програма - нейните съобщения постоянно се цитират в други медии. Всички предавания на "Хоризонт"- и музикални и информационни- са персонифицирани от техните автори, аниматори, модератори. Този професионален подход пределно скъсява разстоянието "радиопредаване - слушател".

  "Хоризонт" се развива в условията на интерактивност и се радва на висока степен на доверие от страна на аудиторията, чиито гласове и мнения постоянно включва в своите емисии. Важна роля за това постижение - постоянното активизиране на аудиторията - играе, наред с музикалната и информационната политика.

  Програма "Хоризонт" денонощно разказва за всичко, което става в България и по целия свят, тя не пропуска нито едно особено важно събитие, но заедно с това не отминава и всекидневието в живота на хората. Един от нейните неписани и неафиширани девизи гласи: "Бързо, но задълбочено ! ". Защото "Хоризонт" не е огледало,а интроскоп. Журналистите не само описват, но и се вглеждат в дълбочината на процесите. Със същата стойност този девиз характеризира музикалната политика на програмата. По своя замисъл тя бързо лансира най-новото в света на музикалните продукции, създава музикални новини и в същото време не пропуска да припомня най-доброто, останало в паметта на поколенията. За обогатяване на програмното си съдържание "Хоризонт" всекидневно интегрира в него предавания на петте български регионални радиостанции, които заедно със солидната мрежа от собствени информационни източници на програмата градят нейния самобитен и утвърден облик. В структурата на "Хоризонт" се открояват няколко по-големи програмни блока - сутрин, преди обед, по обед и привечер. Там информацията, интервютата, коментарите, репортажите са особено концентрирани. Информацията и коментарите за спортните събития изобилстват из цялата програма и също така в специализиран програмен блок в края на седмицата. Особено място в програмата заема със своите сто и петдесет минути в неделя предаването "Неделя-150" като средище за диспути между журналисти, политици, общественици по всички актуални въпроси от седмицата.

  Музиката в денонощния радиопрограмен поток също има своите акценти в няколко по-големи отрязъци от време, където изпълнява в удобна за възприемане, ненатраплива форма и образователни функции.

  В началото нa XXI век програма "Хоризонт" на Българското Национално Радио постига бляскаво "ефектът на Шехерезада" - приказка без край.
 
Карта
(кликнете върху даден маркер за да видите честотата в този град)
Коментари
 1. Анонимен
  07 Април 2013, 16:26
  Ихтиманските предаватели се чуват в САМОКОВ и СОФИЯ ,това са 97,4 ХОРИЗОНТ и93,6 ХРИСТО БОТЕВ ,104,6 РАДИО СОФИА.
 2. Анонимен
  28 Март 2013, 12:04
  RADIOTO E DOBRO, NO PREDAVATELNATA MREJA E POD VSIAKAKVA KRITIKA.ETO EDIN PRIMER,MO6TNOSTA NA PREDAVATELIA88,2 BOROVETZ EOKOLO 100 WATA, A V SU6TOTOVREME MO6TNOSTA NA RADIO SOFIA100MNZBOROVETZ E 200WATA.DRUG PRIMER HORIZONT97,4MHZ INTIMAN 150WATA A RADIO SOFIA 104,6 IHTIMAN 250 WATA, PULEN ABSURD.OSNOVNATA PROGRAMA NA BNR, HORIZONT SE IZLA4VA S NAI MALKA MO6TNOST.
 3. Анонимен
  24 Януари 2010, 14:51
  4estit praznik,osobeno na programa "Horizont".Imam samo edna "malka"molba-da vuzvurnete u4tivata forma na obrushtenie-tia vse oshte sashtestvuva v BG-ima gramatika,a i tova e vse pak forma na uvajenie i kum kolegi i kum nas obiknovenite slushateli!
 4. Serioja
  23 Ноември 2009, 15:32
  Радиото си е класика просто
 5. pbizart
  26 Август 2009, 01:58
  да така, шсе пак доста добри професиналисти работят там
 6. Silvi
  25 Август 2009, 15:58
  Добро си е радиото .
 7. pbizart
  04 Юли 2009, 22:24
  ако искам новини си пускам хоризонт
 8. Анонимен
  05 Юни 2009, 10:28
  Бяха необходими осем партии.Всички които се повтарят-са преразход за България.
 9. radioablanica79
  05 Юни 2009, 02:04
  добро...
 10. ЕНЕРДЖИ И ФРЕШ
  29 Май 2009, 22:13
  МАЛКО ТЪПИЧКО НО СТАВА ДЕ

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »