Онлайн Радио
Неделя, Февруари 5, 2023 | Мрежа: 38819 потребителя
 
За да можеш да гласуваш за това радио, трябва да се логнеш в сайта.

Радио София - БНР

Радио София - БНР

Радио София е програма с обществен характер, регионална радиостанция на Българското национално радио. Програмата се излъчва експериментално за района на столичния град от 00:00 часа на 07.07.2007 година. Официалният старт на новата програма е поставен на 17 септември 2007 г. - точна на празника на столцата. Новата станция по регионалния си характер е наследник на програма „Ефир София” на Българското Радио, излъчвана за София и региона от края на 60-те години до 2000 г. от 13:00 до 14:00 ч. първоначално на 71.45 MHz, после на 69.26 MHz.

    Радио София е информационно–музикално радио, насочено изцяло към ежедневието на столицата. Програмата на Радио София е разнообразна, изпълнена с информационни, дискусионни, развлекателни, образователни, музикални и документални предавания, които отговарят на многобройните потребности на съвременния столичен слушател. Програмната схема на Радио София включва сутрешен блок „София днес” – със задължителната за старта на деня богата сервизна и трафик информация, анонс за предстоящи събития от всички сфери на живота в града; предаване за съвременните тенденции в градската среда – „Чуй София!”, дискусионно предаване „Форум” с теми от политическия и социалния живот на столицата, радиошоу за споделяне на информация, наречено „Часът на инфохолиците”, предаване за клубна музика „До границите на виреене” с Ясен Петров, обзор на софийските новини, кратка емисия на английски език за гостите на София. Освен информация, която е полезна и улеснява ежедневието на столичани, Радио София запазва място и за „златните моменти” от историята – предаването „Говори София!” ще представя най-доброто от Златния фонд на БНР.

    Програмата на новото Радио София предлага множественост на гледните точки, всестранност на информацията и други разнообразни позиции от социален, политически, културен, етнически и религиозен характер. В информационната политика на има приоритетно присъствие на политическа, икономическа, социална, образователна и друга информация с регионално значение. Програмата представя документалното начало и аналитичен поглед към обществено-политическия живот, икономиката, културата, образованието. С оглед програмното осигуряване на тези намерения е предвидено активното използване на възможностите на Златния фонд на БНР. В програмата намират място актуални предавания за политически събития в столицата, в контекста на работата на официалните институции, на публицистични предавания в областта на обществено-политическия живот, икономиката, гражданското общество и културните традииции на столицата, програмна линия за граждански контрол върху дейността на институциите и за евроинтеграционните процеси в България, предавания за стила, възгледите и проблемите на новата генерация.
 
Карта
(кликнете върху даден маркер за да видите честотата в този град)
Коментари
 1. mari
  20 Юни 2010, 11:56
  Радвам се, че радио "София" все повече навлиза в живота ни! Срещите в "Трамвай по желание" са много интересни! Поздравления!
 2. Анонимен
  11 Септември 2009, 21:59
  Радио София става, малко повече софийска информация трябва, иначе има интересни предавания. Допадат ми сутрешния блок и Чуй, София! Успех!
 3. Анонимен
  06 Септември 2009, 12:24
  Господа, не се излагайте. Кажете на това момче, което направи коментар в обедната емисия, че с. Антон и град Антоново са две различни селища. Що се отнася до коментара на Божидар Димитров, нямам думи. Язък, че е бил моряк. Пълни глупости. Ако причината е подобна, става дума за валолинията ( възможно е да се е скъсал фундаментът на опорния лагер). Тогава последствията биха били каквито ги описва професорът. След двигателя е разположен редукторът ( муфата), който редуцира оборотите към винта.
 4. deni0587
  30 Юни 2009, 01:11
  super radio 10xxx
 5. Анонимен
  25 Май 2009, 18:00
  Предаването "Различните до теб" от 23.05.2009 беше много интересно.Песента, която момчето Крис изпя е страхотна.
 6. Анонимен
  23 Май 2009, 16:54
  Страхотно радио, с интересни рубрики.Особено реалити романът

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »