Онлайн Радио
Сряда, Април 17, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Радио за Facebook поколението

Производителят на DAB (Digital Audio Broadcasting) апаратура представи в средата на септември първия комерсиален радиоприемник, използващ технологията RadioDNS
Производителят на DAB (Digital Audio Broadcasting) апаратура представи в средата на септември първия комерсиален радиоприемник, използващ технологията RadioDNS. Изделието носи търговската марка „Pure Sensia” и е в продажба от началото на Декември.
    Pure Sensia притежава 5,7 инчов, 640х480 резолюция, цветен тъчскрийн, който служи за първичен интерфейс за настройка на интернет радиоразпръскване, емисии от УКВ III обхвата (VHF band III) – традиционни FM, както и DAB технологии. Заедно с това устройството ноже да възпроизвежда музика от домашния компютър, както и такава, разположена във мрежата чрез Wi-Fi достъп. Предвидено е и надграждане за подръжка на стандарта DAB+.
    Използувайки технологията Radio VIS, базирана на отворена Radio DNS структура, новият радиоприемник може да визуализира разпространявани чрез IP протоколи услуги, такива като демонстрация на слайдове, предлагани от много DAB станции. Понастоящем във Великобритания такова съдържание предлагат BBC и Global Radio.
    Екранът се използва и за изобразяване на обичайните приложения – прогноза за времето, новини, Facebook и Twitter. PURE предвижда също и разработка на нови приложения.
    Онлайн видео не е сред възможностите на Sensia, продуктът не е проектиран за това. Както казва Колин Крауфорд, марекетингов директор на PURE, „ Това не е някаква боклучава телевизия, това е наистина  едно добро радио”.
    Тъчскрийн интерфейсът позволява на потребителя да превърта и върти даже и дълги списъци, да избира елементи от менютата на екрана, да плъзга изображения и да променя изгледа им. Многопанелни и пълноекранни изображения са предвидени за други програми, разглеждане на фотоалбуми и други визуални приложения. RF-базираното дистанционно управление може да бъде използвано за управление на Sensia в радиус до 10 метра.
    Размери – 166мм х 280мм х 180мм, без поставката. Тежи 1,9 кг.
    От PURE твърдят, че Sensia отдава 30 Вт средноквадратична звукова мощност по два стереоканала. Предвидени са куплунги за mp3 плейър и изход за слушалки. Акумулаторно захранване осигурява и необходимата мобилност. Sensiа е конструирана в съответствие със стандарта EcoPlus, с цел да се минимизират разходите за енергия и опаковка, както и с европейските стандарти RoHS, минимизиращи използването на олово, живак и други опасни вещества.
    Приемникът се произвежда в червени, жълти, каккто и черно- бели разцветки. Продажна цена – 249,99 лири стерлинги (с включен ДДС).

 
Коментари
  1. vicsan
    07 Януари 2011, 21:58
    КОга ли,ще дойде и в България? :)

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »