Онлайн Радио
Събота, Април 20, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Кой спря газа, Иванчо??

Eлектронните медии в борбата за истината около газа
 

Нали си спомняш, любезни читателю, кой, според Иванчо, спира тока? Правилно... И нали се досещаш, кой, според Иванчо, спира газа? Пак те, разбира се, руснаците. И затова, пак се разбира, си заслужават епитетите на Иванчо.

Не остана електронна медия в България, която да не се включи в общия хор на заклеймяване на Русия. Кирил Вълчев с такова упоение реанимираше старите си заблуди, че на човек му става неудобно – това момче не ползва ли чужди езици, не чете ли чужди сайтове? Петър Волгин развя перчем над тезата „след като бяхме такива приятели на Русия, защо все пак ни отрязаха? Националното радио постоянно напомняше как Русия е спряла газа за България – коварно, подло, посред нощ. Впрочем БНР е на особен статут – знае се,че това, което казва е почти сигурно официална позиция на управляващите. Щеше да бъде изненадващо, ако не беше така. Даже вестникът на Овергаз инк, а значи и на Газпром, СЕГА, си позволи следните изрази - „Газът изчезна, властта – също“, „Руският газ спря за цяла Европа“. Като че ли в синхрон правителството и дума не обели срещу Украйна, прекия виновник за липсата на газ у нас. Вместо да се вайка, президентът трябваше начаса да литне до Киев и да заяви, че подобни действия са неприкрит пладнешки грабеж и са неприемливи за нас. Вместо това, той се обажда на украинците и договаря някакво количество газ като израз на особено благоволение от тях, без да се усети, че тези количества са от оня газ, който само преди няколко дни ни беше откраднат.

И не е чудно, че когато цяла Европа е наясно кой спира газа, обшественото мнение в България е манипулирано до степен, при която Ню-Йорк Таймс пише следното:

Това е война без оръжия, в която Русия използва контрола си над енергийните доставки, за да покаже мускули пред света”, заявява жената, посочвайки термометър, отчитащ температура от 6 градуса в стаята. “Студено ми е и съм ядосана. Винаги сме били зависими от Русия и тази криза показва, че ситуацията не се е променила. Вместо бомби и ракети искат да ни изстудят до смърт”, коментира българката.
Дори преди вчерашното връщане на резолюцията за разрешаването на кризата, обхванала Европа, много хора в балканската държава обвиняват Русия в подклаждането на нова Студена война, лишавайки милиони европейци от източник на топлина и гориво, за да нанесе политически удар на Запада.

 

И никой у нас не протестира. Трудно е да се каже кое в горния цитат е повече – дали шизофренията или откровената лъжа. Но е факт, че непрекъснато върху българина се изсипват тонове послания на омразата, които скоро ще дадат горчиви плодове.

Но защо всички медии тук говорят по този начин? Защо никой не каже, че крадецът е Юшченко и компания? Ами защото това твърдение не е политически коректно. А всички медии у нас са конформисти. Защото ако не са, ще им резнат шланга и ще им спрат кранчето.

Кой ще им спре кранчето, ще попитате вие?

Четете Иванчо – единствената достойна за четене книга.

Огнян Велков, джуниър


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »