Онлайн Радио
Сряда, Февруари 21, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Как БНР набута цял автобус в пропастта,

Барабар с децата

Ти може да не знаеш, любезни читателю, но журналистите непременно знаят кой е Орсън Уелс. Те пък може да не знаят „Гражданинът Кейн”, но непременно знаят за радиодраматизацията му по „Война на световете”. През далечната 1938 година. Такава паника настанала в Щатите, че самият Орсън Уелс се притеснил от влиянието си върху простодушните си слушатели. Оттогава лаврите на именития режисьор сън не дават даже и на най-маститите журналисти. Какво остава за някакви водещи сутрешния блок на Хоризонт?

            Така и не стана ясно откъде е дошла тази информация, но Ирина Недева с пресекулки в гласа ни съобщи, че в пропаст край Кърджали е паднал автобус с ученици. Нямало данни колко деца са загинали или пък каква е причината за катастрофата, но те, от радиото, правели всичко възможно да се доберат до повече информация. Това, дето правели всичко възможно, не е много за хвалба, както ще видим по-нататък, но резултат от усилията им нямаше. Минаваха минути, часове, но повече информация не се появи по случая. Драгите слушатели  започнаха да недоумяват – Кърджали не е, в крайна сметка, на луната, ами ше се обадят до КАТ, пътни служби, кметства, да направят това „всичко възможно”, дето цяла сутрин ни убеждаваха, че го правят. Но не би. От ефира се лееше лежерна музика, останалите събеседници ни убеждаваха, че Украйна дава, ама Русия ич не дава, но по въпроса за автобуса с дечицата – ни дума, ни вопъл, ни стон. Ей така, в шеги и закачки, цял предиобед минува.

             И когато вече всички очакваха някакъв ужасен репортаж от мястото на събитието, щото не може да се мълчи ей така, без нишо, сигур е умопомрачителна картината там, на дъното на пропастта, с изтърбушения автобус и да не казвам още какво, щадя ти нервите, читателю, та когатo се бяхме притеснили достатъчно, някаква леля каза, че нямало катастрофа, нямало пропаст, нямало дечица, само на един автобус се скъсала веригата.

Едната.

А бе, съспенс. Как беше? Тишината...

Дотук, че Румен Петков ще ме гони за авторски права. 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »