Онлайн Радио
Четвъртък, Юли 25, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Голфът - надежда за милиони

Забелязахте ли, любезни читателю, колко намаляха политическите радиа у нас?
Останаха по-малко от пръстите на една ръка. Хоризонт, Дарик и Фокус. Поправете ме, ако бъркам, но не се сещам за други. Верно е, че да говориш за политика не е много рентабилна работа, къде-къде по-доходоносно е да ръсиш реклами за непотребните неща, но все пак, ако всички се преквалифицират в продавачи на боклуци, светът ще помръкне, нали?

Воден от такива светли мисли, всяка сутрин прослушвам тези три радиа, благодарен на хората, които ме правят съпричастен с проблемите на моите сънародници. Неделната утрин е особено благодатна за такава дейност – спокойно е, лежерни гласчета на закачливи редакторки галят слуха ми и ме карат да жаля за младост. Кой зложелател твърди, че у нас имало криза? Инсинуации, господа, и козни на империализъма. Няма такова нещо, убеждава ме с тежък апломб солиден мъжки глас, даже и не разбирам в началото, че е някакво официално лице. Не може да се случи у нас такава случка, по света - да, обаче у нас - не. И какво да правят министрите в такава една лъчезарна обстановка? Ами естествено, да се опияняват от успехите. Разбирам, че упоителният и напевен глас принадлежи на един зам. министер, на околната среда и водите. Та говори човекът в неделя сутрин пред една нюз агенция, и с неприкрита наглост твърди какво, че държавата трябва да подпомогне един начинаещ спорт, който има и така голяма популярност и може да се практикува от малки деца до възрастни хора, какъвто е голфът.

Представяте ли си, любезни, голфа да подпомогне! Много трябва да го е закършил тоя голф та да опре до държавните, тоест, нашите пари. Сякаш тази държава се справи с нарастващата безработица, като че ли осигури да се лекуваме с нашите пари, не с чужди, та допря и до последното, дето не го е свършила - голфа. Възрастни хора умират в мизерия, пеленачета умират заради липса на кувьози, ученици масово се дрогират, но на този умник му се играе голф и с неописуемо безочие иска от изнемогващия данъкоплатец да му плати каприза.

Питам се как е възможно това? Няма ли елементарно чувство за самосъхранение у тези министри? Те не знаят ли как живеят българите?

А може и да не знаят.
Два свята, единият е излишен, казал поета.
Вече ви е ясно кой свят, нали?

Не познахте. Вие, осъдените да четете това, сте излишните.
Ония ще си направят голфа. Защото сте им позволили.

 
Коментари
 1. Анонимен
  23 Февруари 2009, 17:09
  Истината е, че медиите ни заливат с блудкави и безлични данни, без да ни отвличат вниманието от реалността.
 2. Анонимен
  10 Февруари 2009, 14:28
  Такава популярност има голфа, че друго в Бъглария не се играе !!!
  На децата не им подаряват топки сега за рождения ден ... ами стикове за голф.

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »