Онлайн Радио
Сряда, Септември 27, 2023 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Джаз ФМ радио осъществява премиерата на два дългоочаквани български проекта

Новият сингъл на Петър Салчев и новият албум на Васил Петров направиха своите премиери по `Джаз ФМ радио`.
Новият сингъл на Петър Салчев и новият албум на Васил Петров направиха своите премиери по `Джаз ФМ радио`.

Не е ли добре мечтите да останат само в сънищата? Не носят ли несбъднатите мечти повече радост? Това са въпросите в новата авторска песен на Петър Салчев, подходящо озаглавена `Virtual`. За Петър Салчев тези въпроси ежедневно вълнуват хората - и за тях някои се замислят, а други не. Искреността на `Virtual` е още по-силна заради признанието на музиканта, че тя е за почувствани от него настроения и състояния, които стават пределно ясни в текста на песента. `Тя касае обикновени и ежедневни неща в душите на хората. Те са толкова близко до нас, и същевременно толкова далеч, че в един момент си задаваме въпроса: кое е по-хубаво – да имаме тези хубави неща, за които мечтаем ежедневно, да можем да ги пипнем, или те да останат някъде в съзнанието ни и непрекъснато да се стремим към тях`, сподели Петър Салчев пред `Джаз ФМ радио`. Той обаче със сигурност иска песента да остане отворена и всеки да я почувства индивидуално. `Нека хората сами решат как точно да я възприемат, къде да я поставят в живота си,` е идеята на Петър Салчев.

`Virtual` е поредната му авторска песен, а аранжиметът е в съавторство с Явор Димитров и Страцимир Димитров – двамата великолепни музиканти от студиото `Sound Design`. Песента е записана там, а в нея участват Миро от `Сафо` с китарно соло и Мишо Йосифов и Мишел Нахабедян с брас.

Песента `Virtual` е поредният подарък за членовете на Клуб `Джаз ФМ`, които вече я получиха по електронната си поща.

Четири авторски композиции звучат в новия албум на Васил Петров `Pages`. Текстовете на тези песни са написани от холивудската звезда Бен Крос, който от известно време насам живее в България. Пред `Джаз ФМ радио` Васил Петров разказа за прецизния начин на работа на Бен, който искал да знае предварително всичко за най-малките тънкости на мелодията. След това бил изключително бърз в написването на текста. В `Pages` Васил Петров включва и кавъри на соул и поп хитове, като `Eternal Flame`, `True Love`, `Sorry Seems To Be The Hardest Word`. Албумът завършва с може би най-красивата коледна песен `The Christmas Song`.

Известен с предпочитанията си към дуетите, и в този свой проект Васил Петров кани приятели-певци. В записите се включват Мария Илиева, Весела Бонева и Любо Киров. Аранжиментите в `Pages` са на Румен Тосков и на Ангел Заберски-младши. Албумът е записан в студиото на Дени Драганов, който е съаранжьор и съпродуцент.

В българския ефир песен от този албум прозвуча първо по `Джаз ФМ радио`. Това е енергичната интерпретация на големия хит на `Бенгълс` – `Eternal Flame`.

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »