Онлайн Радио
Неделя, Април 14, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Хачо Бояджиев ще получи наградата “Следа в ефира”

Хачо Бояджиев ще бъде тазгодишният носител на медийната награда “Следа в ефира”, разкри “Труд” преди връчването на приза на 25 февруари.
Победителят се определя от инициативен комитет, в който изпъкват Божана Димитрова, Кеворк Кеворкян, Марияна Хил, Радосвет Радев и др. Наградата “Следа в ефира” се присъжда на личности от радиото и телевизията, оставили траен белег в паметта и съзнанието на публиката.

Хачо Бояджиев е избран не само за безбройните си постановки на пиеси и мюзикъли, а и заради първия проект, съчетал радио- и телевизионно излъчване на едно шоу - “Полет над нощта”.

Самото отличие представлява пластика от камък, вграден в дърво, от Николай Маринов. Идеята й е да въплъти връзката между тленното и нетленното - ефира, който отминава, и камъка, който остава да тежи на мястото си.

Създателите на приза целят да насърчат усилията на медийните личности, запомнени с добро. Онези, които подкрепят стойностни и читави инициативи и се опитват да решават житейски проблеми със силата на словото.

Наградата не е оценка само за професионализъм, а съвпада и с мнението на аудиторията. Защото само тя решава кога и кого да гледа и слуша и да запомни. Т. е. “Следа в ефира” се дава на люде, добили репутацията на институции. За статуетката Хачо Бояджиев се състезава с добра компания:

Димитри Иванов, Даниела Кънева, Ани Салич, Мартин Минков (кор. на работа в Скопие), Иван Славков. Лили Маринкова също бе сред номинираните, но сама се оттегли.

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »