Онлайн Радио
Събота, Май 25, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Най-доброто рок парче – Thunderstruck, а AC/DC – най-любима група!

Слушателите на Радио 1 Рок, радиото, което пуска най-големите хитове в историята на рокa, сами избраха музиката, с която да приветстват 2010! През първите три денонощия на новата година по радиото звучаха любимите 1000 рок песни на България.
Слушателите на Радио 1 Рок, радиото, което пуска най-големите хитове в историята на рокa, сами избраха музиката, с която да приветстват 2010! През първите три денонощия на новата година по радиото звучаха любимите 1000 рок песни на България.

Мащабната рок класация Топ 1000, която се прави за първи път у нас, бе изцяло подредена според вота на слушателите на Радио 1 Рок. Повече от 15 000 гласуваха за десетте си любими рок песни на всички времена, както и за парчето, което намират за най-слабо. В първите часове на 2010 и след един месец оспорвано гласуване на сайта на радиото www.radio1rock.bg, новият “глас” на Радио 1 Рок Джоко Росич съобщи резултатите и отброи песните от 1000 до 1.

Безапелационен победител в категорията Най-любима рок песен според слушателите на Радио 1 Рок, е парчето на рок легендите AC/DC, чиято супер мощ ще удари и България на 14 май - Thunderstruck.

Ето и останалите от престижната десятка:

10. Dream On - Aerosmith
9. Bohemian Rhapsody - Queen
8. The Jack – AC/DC
7. Smoke On The Water - Deep Purple
6. I Was Made For Lovin' You - KISS
5. Wish You Were Here - Pink Floyd
4. Soldier Of Fortune - Deep Purple
3. Stairway To Heaven - Led Zeppelin
2. Child Of Time - Deep Purple
1. Thunderstruck - AC/DC
Великаните от Австралия са и групата с най-много песни в класацията – цели дванайсет! След тях сред най-предпочитаните групи от слушателите на радиото са Queen, Deep Purple, Bon Jovi, Whitesnake, Pearl Jam и Metallica.

Не така безкомпромисен бе вотът за Най-омразна рок песен. “Победител” в срамната категория не бе излъчен заради разнообразието от предложения за най-слаби песни, дошли от феновете на рок музиката у нас. Сред антифаворитите на слушателите са песни на легендарни групи като Penny Lane и Ob-la-di Ob-la-da на The Beatles, Wonderwall на Oasis, Rape Me на Nirvana, I Would Do Anything For Love на Meatloaf и други парчета, пласирали се едновременно в любимите десет на някои слушатели и посочени като най-слаба рок песен в историята от други.  

Пълен списък на първите сто рок песни можете да намерите на: www.radio1rock.bg.


 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »