Онлайн Радио
Събота, Декември 2, 2023 | Мрежа: 38819 потребителя
 

БГ РАДИО - отново първи!

Първи въглероден офсет на музикално събитие направи БГ РАДИО в София
В един от последните слънчеви дни тази година и само две седмици преди ключовата конференция в Копенхаген за климатичните промени, БГ РАДИО се превърна в първата институция в България, направила въглероден офсет на събитие в страната ни.

Във вторник, точно в 13:00 ч. парк “Гео Милев” в столичния район Слатина влезе в историята като парка, в който за първи път е направен въглероден офсет в България.

През месец май по време на церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди за 2009 БГ РАДИО обеща да компенсира всички вредни въглеродни емисии, които тя е произвела като засади необходимия брой дървета и покаже, че когато всеки направи нещо малко, ефектът ще бъде голям.

Водещите на зеленото афтърпарти Орлин и Лео дойдоха с уникално електрическо трaбантче, което не замърсява атмосферата, а Симо и Богдана от сутрешното предаване на БГ РАДИО Стартер обясниха на достъпен език за всички гости какво точно представлява въглеродният офсет и колко лесно всеки от нас да помогне на околната среда и да изкупи еко греховете си.

В зелената инициатива на БГ РАДИО като засадиха дръвче се включиха:

Ирина Флорин, Графа, дует Авеню, Б. Т. Р., GALIA, Орлин Горанов, Мастило, Нора, Маги Джанаварова, Мери Бойс Бенд, Миро, Ники Кънчев, Спенс и Криско, група Остава, Криста, Биляна Петринска, Лора и Данчо Караджови, Йоанна от Дийп Зоун, Деси от Phuture Shock, Ясен Зердев и група HD, Лара Береану, Ерол, Илиян и Джули от Big50 по City TV, Маги Малеева, Анa Пaпадопoлу, доцент Георги Костов, заместник министър в Министерството на земеделието и храните, Ева Митова – кмет на район Подуене, г-жа Антоанета Апостолова – кмет на район Слатина и една цяла детска градина – ЦДГ #55 “Веселина”!

БГ РАДИО няма намерение да спре еко инициативите си със засаждането на тези 100 широколистни дървета в парк Гео Милев. От ефира медията ще продължи да подкрепя опазването на природата със силата на българската музика. А на пролет – засаждането продължава!

------------------------------------------------------------

Въглероден офсет означава да се компенсира или откупи вредното въздействие, причинено на околната среда чрез алтернативни методи – засаждане на дървета, закупуване на въглеродни кредити от еко фондове, включване в проекти със слънчева или вятърна енергия и т. н.

БГ РАДИО благодари на Столична Община, район Слатина и летище София, че ни помогнаха да спазим зеленото си обещание.

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »