Онлайн Радио
Събота, Ноември 16, 2019 | Мрежа: 2783 потребителя
 

Еко седмица по БГ РАДИО

В седмицата, в която БГ РАДИО ще осъществи първия въглероден офсет на музикално събитие в България като засади 100 широколистни дръвчета в парк Гео Милев в София (24 ноември, 13:00 ч.), дори и ефирът на радиото “позеленява”
Още във вторник сутрин гост на Симо и Богдана в сутрешното предаване Стартер, което не излъчва вредни емисии, ще бъде еко защитничката Маги Малеева. Какво е мнението й за инициативата на БГ РАДИО, колко дръвчета е посадила през живота си и трудно ли е да си въглеродно неутрален в наши дни са само част от въпросите, на които бившата тенисистка ще отговаря в ефир. Актрисата Ани Пaпадопулу, безпристрастното жури Ивайло Манолов и Антоанета Апостолова – кмет на район Слатина в Столична община, без чиято незаменима помощ щеше да е трудно да се случи първия въглероден офсет в България, са сред останалите гости в Стартер.

На гости в На път за вкъщи с Гери в най-екологичната седмица по БГ РАДИО ще бъде музикантът и композитор Еко. Веселин Веселинов-Еко ще обясни понятия като екопътека, екология и екотуризъм.

Любими песни за любими хора отново е мястото, където за първи път звучат новите български песни. След двайсет години на сцената дует Авеню ще представят в понеделник чисто новия си сингъл Завръщане и ще разкажат повече за Антологията, която им предстои да издадат в края на годината. Боби и Заки обещават пред Наско, че и те ще са сред звездите, които ще посадят дърво на 24 ноември - датата, която ще влезе в историята като деня, в който БГ РАДИО компенсира вредните емисии, резултат от изразходената електроенергия, гориво и хартия по време на Годишни Музикални Награди 2009 г.

Дори тематичният уикенд на честотите на БГ РАДИО е на зелена вълна – събота и неделя ще звучат най-красивите български песни, посветени на цветя!

Слушайте БГ РАДИО и не забравяйте – ако всеки направи нещо малко, ефектът ще бъде голям!

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »