Онлайн Радио
Неделя, Април 14, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Искаш ли децата да имат право на детство?

Слушатели на радио атлантик инициираха петиция в защита правото на детство.
За и против въвеждане на долна възрастова граница при конкурсите за красота е темата, провокирала петицията
Петиция за национална стратегия за защита правото на детство на децата в България изготвиха слушателите на Радио Атлантик.

В средата на седмицата най-музикалното сутрешното шоу „На закуска с Даниел“ по Радио Атлантик дискутира конкурсите за красота и дали трябва да има минимална възраст за участие в тях. Поводът беше информация, че две български момиченца на 5 и 6 години са спечелили титли от такъв конкурс в Турция.

Темата провокира голяма активност от страна на слушателите и във форума на радиостанцията се зароди идея да бъде поставено началото на кампания в подкрепа на моралните ценности на българските деца. На 15 октовмри, по-малко от два дни след дискутирането на темата в ефира на Радио Атлантик, петицията е факт и набира последователи.

В нея се заявява: „Над 15 години в България се провеждат детски конкурси за красота и все още никой не е предприел конкретно действие, за да бъде прекратено това промиване на мозъци. Напротив – модните агенции се множат. Все повече родители, неразбиращи вредата, която нанасят и изкушени от "блясъка и славата", записват и водят децата си на места, където 7, 8, 9 годишни момиченца, ходят на обувки с високи токове, гримират се и се учат да се движат "с голяма чупка в кръста". Тези фабрики за фръцли и фльорци работят с пълна пара и превръщат децата ни в Пинокиовци, а добрата фея не може да насмогне да им върне истинския човешки вид след това.“
 
Целият текст на петицията може да бъде прочетен на адрес: http://bgpetition.com/Petition-to-establish-a-national-strategy-to-protect-the-morals-of-children/index.html.

Позиция по темата за необходимостта от долна възрастова граница при конкурсите за красота може да бъде изказана във форума на Радио Атлантик: http://www.radioatlantic.net/forum/viewtopic.php?t=3998.

 
Коментари
  1. vicsan
    31 Октомври 2009, 21:36
    Определено,ще подпиша петицията и инициативата е добра.Защо още от малки трябва да им насаждаме да се състезават с другите кое е по-красиво и даа им насаждаме нисши ценности?Та за всяка гаарга нейното гардже си е най-красиво..
  2. pbizart
    31 Октомври 2009, 00:41
    може би ще подпиша петицията!

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »