Онлайн Радио
Сряда, Февруари 21, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Алфа радио нарами куфар с ПРС* и се отправи към Ниската земя**

Всяка година в края на октомври диджеи и денсмузикални мениджъри от цял свят събират лаптопи, кейсове, ай-фони и мп-3-плейъри и се отправят към Амстердам.
Всяка година в края на октомври диджеи и денсмузикални мениджъри от цял свят събират лаптопи, кейсове, ай-фони и мп-3-плейъри и се отправят към Амстердам.
Събитието, което ги събира е Амстердам Денс Ивент (Amsterdam Dance Event, ADE) – конференция и фестивал за електронна музика.
Тази година ADE ще се проведе от 21 до 24 октомври и за 14ти път ще обедини усилията, таланта и възможностите както на професионално ангажираните с денсмузика, така и на денсманиаците от всяка точка на планетата.
За първи път партирадиото на България и най-добро денсрадио в Югоизточна Европа – Алфа, е сред официалните медийни партньори на събитието.
Във всяка една от фестивалните вечери по Алфа радио ще има директно излъчване от различни клубове в Амстердам.
На 21 октомври в клуб Ескейп веню (Escape venue) е нощта на Армада мюзик (Armada music) – лейбълът-домакин на най-големите имена в световната денсмузикална сцена. Феновете на партирадиото ще слушат наживо Армин ван Бюурен (Armin van Buuren), Шикейн (Chicane), Уей Аут Уест (Way Out West) и Блейк Джарел (Blake Jarrell).
На 22 октомври Алфа Радио ще излъчи вечерта на Стар Сиксти Найн (Star 69) от клуб Рейн (Rain). На живо ще се изявят Хокстън Хоорс (Hoxton Whores), Стивън Лий (Steven Lee), Нима Наас (Nima Naas) и хаусдивата Тери Би (Terri B).
На 23 и 24 октомври подвижната радиостанция на Алфа ще се установи в хотел Арена в Амстердам, откъдето последователно ще излъчи Хаусекси парти ( Housexy party) с Фриймейсънс (Freemasons) и Хед Кенди парти (Hed Kandi party) с няколко от резидент-диджеите на парти-лейбъла и с певица и саксофон наживо.
 
ADE започва през 1996 г. като малка конференция с няколкостотин бизнес-участници и фестивална програма в 3 клуба с 30 диджеи.
Днес ADE е основна платформа за среща на световната денсмузика в професионален аспект, както и представящо нови лица, нова музика и тенденции събитие.
Тази година билетите за форума са продадени 3 седмици преди началото му, а организаторите очакват 2000 музикални професионалисти и бизнесмени и 90 000 посетители.
ADE се организира от фондацията Amsterdam Dance Event, инициатива на Buma Cultuur.
Медийното партньорство на Алфа радио е с подкрепата на авиокомпания България Ер.

*ПРС – подвижна радиостанция
**Ниската земя е прозвище на Кралство Нидерландия, неправилно наричано напоследък Холандия. Холандия всъщност е наименованието само на две области в кралството – Северна и Южна Холандия.


www.alpharadio.bg
www.air.bg

 
Коментари
  1. pbizart
    31 Октомври 2009, 00:38
    интересна новина

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »