Онлайн Радио
Понеделник, Септември 25, 2023 | Мрежа: 38819 потребителя
 

We Love SPACE

French connection по Алфа радио тази неделя
В поредното We Love Space @ Sundays парти ще слушаме френския тандем Cassius, Busy P & DJ Mehdi. Който е бил на 20 г. през 90те години на миналия век със сигурност помни френската вълна в попмузиката, част от която са  Daft punk, Air и Dimitri from Paris.
French connection по Алфа радио тази неделя
В поредното We Love Space @ Sundays парти ще слушаме френския тандем Cassius, Busy P & DJ Mehdi. Който е бил на 20 г. през 90те години на миналия век със сигурност помни френската вълна в попмузиката, част от която са  Daft punk, Air и Dimitri from Paris. В този списък се нареждат и Hubert `Boom Bass` Blanc-Francard и Philippe `Zdar` Cerboneschi, станали популярни тъкмо тогава като Cassius. Събират се през 1998, когато издават и дебютния си сингъл “1Cassius 999”. Парчето се класира в челните позиции на  British Top 20 в края на 1998г. и логично води до албум, излязъл на следващата година. Комбинацията на джази хип-хопа на BoomBass и филтър-ейсид диското на  Zdar се оказва доста успешна. През 2002 излиза вторият им албум "Au Rêve", в който звучат гласовете на Джоселин Браун,  Стийв Едуардс и Гоустфейс Килла. От там е и емблематичното “The Sound of Violance”. Третият албум на френския дует е от 2006 г., казва се “15 again” и по думите на авторите е вдъхновен от музиката, която са слушали когато са били на 15 г.

Busi P е артистичното име на френския електро-хаус диджей и продуцент Pedro Winter. Той е менажирал Daft Punk и Cassius, а се е прочул с ремикса  "What`s Your Name Again".
DJ Mehdi, роден като Мехди Фаверис-Ессади е френски хип-хоп и електро продуцент. Дискографията му е доста богата, той също е работил с Cassius, Daft punk и MC Solaar.
Какво ще забъркат четиримата французи на терасата в клуб Space ще разберем в неделя, 10 август, от 23.00 ч. на честотите на Алфа радио в София, Варна, Добрич, Шумен, Монтана и Габрово.

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »