Онлайн Радио
Понеделник, Септември 25, 2023 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Хилда Казасян представя нови аранжименти на Христо Йоцов на концерта за осмия рожден ден на Джаз ФМ

Нови аранжименти на Христо Йоцов на две много красиви композиции: „Fever” и „Black Coffee”, ще представи Хилда Казасян на концерта за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио на 18 септември, от 19:30 часа, в зала 1 на НДК
Нови аранжименти на Христо Йоцов на две много красиви композиции: „Fever” и „Black Coffee”, ще представи Хилда Казасян на концерта за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио на 18 септември, от 19:30 часа, в зала 1 на НДК. Тя сподели, че е много щастлива, че ще бъде част от празника на нашето радио. За новите аранжименти Хилда Казасян разказа: „Христо, естествено, направи фантастични пиеси от тях. Толкова фантастични, че едната е близо 7 минути, защото не исках да свършва. Позволих си лукса да направя специални аранжименти за бенд, точно защото вие сте много специални за нас, за музикантите, които се занимаваме с тази малко по-различна музика. Вие ни давате пространство за това.” Двамата са решили специално да подготвят тези версии, заради обичта си към Джаз ФМ и от уважение към подкрепата, която радиото оказва на българските артисти. Хилда Казасян също така ще си партнира на сцената за два дуета с Петър Салчев. Двамата са известни с перфектната хармония помежду им и фантастичните съвместни концертни изпълнения.

За своя репертоар на концерта на 18-ти септември Петър Салчев сподели: „След дълги години на сцената отново се сбъдна мечтата ми да изляза с едни от най-добрите си приятели и да изпея едни от любимите си теми, които са интерпретирани през години от стотици интструменталисти и певци. Ще се радвам, ако на хората се хареса и най-новият прочит на тези пиеси.”

Песните, които публиката ще чуе, през годините са били част от репертоара на титани, като Ела Фицджералд, Франк Синатра, Луис Армстронг, Били Холидей, Сара Вон, Нина Симон, затова и до днес те се радват на огромна популярност сред феновете на джаза.

Камелия Тодорова ще изпълни четири великолепни джаз стандарта, които включи в изключително успешния си албум „Pleasure”. Тя прави песните да звучат по нов и силен начин, като ги насища с блус емоция.

След като обра овациите на фестивала „Аполония”, Васил Петров обеща, че ще разкрие още от себе си на концерта за рождения ден на Джаз ФМ. В навечерието на събитието българският Франк Синатра високо оцени вкуса на българската публика, като обеща


отново да я впечатли с изпълненията си. В дует с него ще пее и Мария Илиева. В близките седмици тя ще направи по Джаз ФМ премиерата на акустичната версия на новата си хитова песен.

Браз асоциация не само ще подкрепя знаменитите вокалисти, но и самостоятелно ще представи известни джаз стандарти и авторски композиции на своя ръководител Ангел Заберски.

Финалът на концерта ще взриви зала 1 на НДК със съвместно изпълнение на всички звезди на класиката „New York, New York” от едноименния филм на Мартин Скорсезе. След това те ще отправят специален музикален поздрав за рождения ден на Джаз ФМ.

 
Коментари
  1. pbizart
    30 Септември 2009, 23:36
    Успешен концерт наистиан

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »