Онлайн Радио
Понеделник, Март 19, 2018 | Мрежа: 2780 потребителя
 

Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио

Най-великите български джаз вокалисти и най-темпераментният джаз оркестър – „Бразз асоциация”, воден от Ангел Заберски, ще открият есенното издание на фестивала „София джаз пик 2009”, организиран от „Cantus Firmus” и Джаз ФМ радио
Най-великите български джаз вокалисти и най-темпераментният джаз оркестър – „Бразз асоциация”, воден от Ангел Заберски, ще открият есенното издание на фестивала „София джаз пик 2009”, организиран от „Cantus Firmus” и Джаз ФМ радио. Концертът е посветен на осмия рожден ден на единственото в България радио за джаз, соул, фънк и чилаут. На 18 септември 2009 г., от 19.30 часа, в зала 1 на НДК ще празнуваме с песните на Камелия Тодорова, Васил Петров, Мария Илиева, Хилда Казасян, Петър Салчев и Орлин Павлов.
Освен че са любимци на българската публика, младите и енергични музиканти от „Бразз асоциация” спечелиха важно признание и зад граница. Те приеха комплиментите на германската диджей джаз формация DePhazz, с които препълниха зала 1 на НДК на концерта в пролетното издание на фестивала „София джаз пик”.
Джаз и соул примата Камелия Тодорова е сред най-блестящите български вокалисти и продължава да радва слушателите с нови песни и с джаз версии на шлагерните си хитове от 80-те години.

Васил Петров, българският Франк Синатра, е чаровният изпълнител на джаз стандарти, на които добавя блясък с топлия си, плътен глас.

Мария Илиева е повече позната от клубната сцена, но джазът е нейна любов.
Хилда Казасян е пяла и записвала с почти всички български джаз формации, за да издаде през миналата година гениален албум с версии на популярни песни от българските филми.
Солистът на Пловдивския биг бенд Петър Салчев се радва на славата на един от най-забележителните импровизатори в българската джаз музика.
Талантливият Орлин Павлов, който вече покори върховете в поп музиката и се представи като най-добрия танцьор на България в телевизионното предаване „Dancing Stars”, ще има своето първо джаз участие в София.

Билетите за концерта на джаз звездите на България на цени от 20, 30 и 40 лв. вече са в продажба на касата на НДК, tickets-bg.com и eventim.bg, а от 1 септември ще могат да бъдат закупени и на касата на „Cantus Firmus” в зала „България”.

 
Коментари
 1. Silvi
  27 Август 2009, 12:12
  Толкова завладяваща музика, а и събитието ... страхотно.
 2. pbizart
  15 Август 2009, 23:17
  страхотно събитие
 3. vicsan
  11 Август 2009, 19:49
  Още нещо прекрасно,което няма да изпуснаааа...
 4. radioablanica79
  04 Август 2009, 22:21
  Не е така има хора който им се радват дори и да не обичат Джаз
 5. pe6kireva
  04 Август 2009, 21:49
  идеята е добра но май само за тези които обичат джаз
 6. radioablanica79
  04 Август 2009, 21:41
  Интересно - супер идея.
 7. pe6kireva
  04 Август 2009, 17:43
  браво толкова звезди на куп

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »