Онлайн Радио
Понеделник, Април 15, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Бербатов и Боно се включиха в Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2009!

Маргарита Хранова – със специален приз БГ Вдъхновител!
Снощи на зрелищна зелена церемония в зала 1 на НДК БГ РАДИО връчи Годишните си Музикални Награди за 2009 г. Слушателите на медията гласуваха повече от месец на сайта на радиото www.bgradio.net за най-заслужилите бг изпълнители и музиканти.
Тази година церемонията по връчване на призовете на БГ РАДИО за първи път имаше и своя мисия. Годишните Музикални Награди 2009 преминаха под мотото: “Чиста българска музика за чиста българска природа”. Медията, която активно инициира, подкрепя и участва в еко кампании, посвети тазгодишните си награди на опазването на природата и призова: “Ако всеки направи по нещо малко, ефектът ще бъде голям”. От ефира на bTV и City TV, екипът на БГ РАДИО обеща да направи офсет на шоуто, като на есен засади колкото дръвчета са нужни, за да компенсира вредните емисии, произведени след пищната церемония снощи.

А ето и победителите в “ГОДИШНИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ НА БГ РАДИО” 2009, които получиха своите призове върху зелена поляна и под еко дръвчета от сцената на зала 1 на НДК:
•    БГ Дебют - НОРА
•    БГ Песен – «Губя контрол, когато» на МИРО
•    БГ Текст – “Враг” на Графа, Гергана Турийска
•    БГ Изпълнител - МИРО
•    БГ Изпълнителка - НЕВЕНА
•    БГ Група – Б.Т.Р.
•    БГ Дует/Трио -  Нина Николина и Калин Вельов
•    БГ Албум – “Омиротворен” на МИРО
•    БГ Видеоклип – “Враг”, реж. Васил Стефанов

Освен деветте награди, които се избират от слушателите на медията, БГ РАДИО за четвърти път връчи и наградата БГ Посланик. Специалният приз, с който радиото награждава българи, допринесли за популяризирането на България извън нея чрез постиженията си, беше за Димитър Бербатов. Капитанът на националния ни отбор по футбол и звезда на английския Манчестър Юнайтед, който от зеления футболен терен беше дошъл лично да си получи наградата от зелената церемония на БГ РАДИО, подари една топка със свой автограф на случаен човек от публиката.

Водещи на еко спектакъла бяха Орлин и Любо, които в тон с екопосланието, откриха церемонията на електрически и безвредни за природата сегуеи!
Безспорната изненада на вечерта беше записаното специално за най-българското радио послание от Боно. Певецът, ангажиран с ред екологични и социални каузи, вдъхновен от темата на церемонията за първи път се обърна директно към българската публика и подкрепи зелената инициатива на БГ РАДИО. Фронтменът на музикалните гиганти от U2 каза на чист български език: “ НАЗДРАВЕ!”, при което публиката в зала 1 избухна в ръкопляскания.

За пореден път от сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2009 се родиха нови хитове – Галя беше блестяща в изпълнението на чисто новата си песен, подготвена специално за церемонията. Сред изпълнителите, които излязоха на сцената на 31 май, бяха още: безапелационният победител на вечерта Миро, който си тръгна с три статуетки, Калин Вельов и Нина Николина с Берковския духов оркестър, Елица Тодорова и Стоян Янкулов с ансамбъла на Нешка Робева, които откриха церемонията със специално изпълнение на “Хубава си моя, горо”, Д2, Криста, Невена с Мариус Мога от Моранди и гръцкият рапър Ниво, Мастило, Тома и Дийп Зоун.

Маргарита Хранова получи наградата БГ Вдъхновител 2009 и изпълни една от най-красивите си песни - “Устрем” заедно с водещите Любо и Орлин и на фона на уникални фотоси от България на фотографа Александър Иванов.

БГ РАДИО даде и две специални почетни награди, посветени на две големи загуби през изминалата година – на маестро Вили Казасян и на група СЛЕНГ за Димитър Екимов – Дими.
На зелената сцена в зала 1 на НДК награди връчиха Тодор Колев и Хилда Казасян, Дениз Ризов и Фънки, Юлиян Вергов и Биляна Петринска, сем. Гергана и Соломон Паси, Ирина Флорин и Наско от Б.Т.Р. 

Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2009 се реализираха с подкрепата на Nescafe 3 в 1, Биопрограма и Столична община култура и с медийното партньорство на сп. Блясък и сп. Story.

 
Коментари
  1. radioablanica79
    13 Юни 2009, 00:51
    И Бербо не казва кога ще се жени
  2. vicsan
    13 Юни 2009, 00:01
    супер за Боно

Напиши твой коментар »
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »