Онлайн Радио
Петък, Февруари 3, 2023 | Мрежа: 38819 потребителя
 

НС прие законопроекта за публичното радиоразпръскване на първо четене

Народните представители приеха на първо четене законопроекта за публичното радиоразпръскване. 
Депутатите приеха законопроекта със 124 гласа „за”, 43 гласа „против” и без въздържали се.Те решиха промените в него между първо и второ четене да се правят в рамките на 3 дни. 

АГЕНЦИЯ ФОКУС 

Камен Костадинов от ДПС предложи промените в законопроекта между първо и второ четене да се направят в рамките на 72 часа, което означава крайният срок за изготвянето на законопроекта да е 16 часа в петък. Предложението му бе прието със 104 гласа „за”, 45 гласа „против” и 9 гласа „въздържали се”. След гласуването Румен Ангелов поиска прегласуване, но и тогава предложението на Костадинов бе прието със 102 гласа „за”, 47 гласа „против”, 7 гласа „въздържали се”.

Румен Ангелов от РЗС предложи този срок да бъде 2 седмици, тъй като са необходими експертни становища по законопроекта. Предложението му не бе гласувано, тъй като преди това бе прието това на депутата от ДПС.

Евгени Чачев пък заяви, че това е поредният криминален акт в този парламент. По думите му това решение не е съгласувано с ЕК и това ще бъде отбелязано в следващия доклад на комисията.

Атанас Атанасов коментира, че с този законопроект се дават правомощия на президента, тъй като той ще е единственият представител на сегашната коалиция, който ще остане във властта след изборите.

АГЕНЦИЯ ФОКУС 

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »