Онлайн Радио
Петък, Април 19, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

De Phazz се завръщат в София с хитове

Две години след първия си концерт в София, ексцентричната група „De Phazz” ще се развихри отново на българска сцена на 17 април 2009г., от 19:30ч., в зала 1 на НДК
   Две години след първия си концерт в София, ексцентричната група „De Phazz” ще се развихри отново на българска сцена на 17 април 2009г., от 19:30ч., в зала 1 на НДК. Поводът този път е представянето на мащабния проект „Big”, който ни предлага изцяло нов прочит на най-големите хитовете на „De Phazz”. Събитието е част от музикалния фестивал „София Джаз Пик”, организиран от Джаз ФМ радио, Кантус Фирмус и Швепс.
 
   Проектът „Big” е записан заедно с „Радио биг бенд Франкфурт”. За да се пресъздаде максимално новото звучене на „De Phazz”, в концерта на групата в София ще се включат „Брас асоциация”, ръководена от Ангел Заберски-син.

   Пит Баумгартнер основава „De Phazz” през 1997г. като отворен проект. В дебютния албум на групата "Detunized Gravity" участват няколко музиканти от родния край на Баумгартнер в Южна Германия, с които той е работил по предишни проекти. Американецът Карл Фриърсън е един от тях. Компактдискът "Detunized Gravity", издаден от звукозаписната компания Mole-Listening Pearls, има успех главно в германския Independent Music world, докато сингълът "Hero Dead And Gone" става хит в класациите. Когато излиза вторият им албум "Godsdog", „De Phazz” се превръщат в "изградена" група в истинския смисъл на думата. Вокалистката Пат Апълтън се присъединява към формацията и допринася за великолепното звучене на песните. "The Mambo Craze" става техният най-голям хит за сезона.

   През 1999г. е изготвена нова концепция за концертните им изпълнения. Тя включва участието на DJ, ударни, брас секция и двама танцьори. Майсторът на визуалните ефекти Доротея Даненберг допринася за очарованието, като добавя свои работи към живите представяния на „De Phazz”. Две години по-късно през 2001г. групата издава първия си албум с големия лейбъл Universal Music. Компактдискът, озаглавен "Death By Chocolate", застава на двадесета позиция в германската класация за албуми. От този момент групата свири на големи сцени в Германия и чужбина. „De Phazz”правят турнета в Дания, Турция, Гърция, Великобритания, Испания, Португалия, Италия, Австрия, Русия и дори Канада. Всички турнета и големите продажби водят до оказаната им чест да бъдат наградени с германската награда Echo в категорията за дебют през 2002 г.

  През 2007г. формацията представи на първия си концерт в София албума "Days Of Twang", в рамките на музикалния фестивал „София Джаз Пик”.

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »