Онлайн Радио
Сряда, Февруари 21, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

„Повече българчета за България“ на „Тройка на разсъмване“

Сутрешното шоу на Новото Радио Витоша се ангажира със социално значимата тема и дарява 3 000 лева в борбата с безплодието
Под мотото „Здраво дете във всеки дом“ най-слушаното сутрешно шоу в българския радио ефир „Тройка на разсъмване“ по Новото Радио Витоша стартира за трета поредна година кампанията „Повече българчета за България“. Този път „на прицел“ са двойките, които не могат да имат деца, както и така наречената „преентална диагностика“.

Стартът на кампанията е символично подбраната дата 8-ми март,  продължителността й – един месец. На специално организирана на следващия ден в БТА от 12 часа пресконференция Милена, Кирил и Тодор ще запознаят обществеността и журналистите с намеренията си тази година да подпомогнат с ценни съвети и консултации от водещи специалисти в областта засегнатите от проблема със стерилитета български двойки. Гости на събитието ще бъдат г-жа Радина Велчева – основател и председател на борда на директорите на Фондация „Искам бебе“ и доцент Анелия Буева от Клиниката по детска нефрология в Университетската детска болница на Медицинска Академия. Своята история за преживените трудности по пътя към желаната бременност ще разкажат спортният журналист Крум Савов и съпругата му Мая.

Ежедневно по въпросите на стерилитета ще се дискутира, а ежеседмично изцяло в шоуто ще бъде поставяна и разисквана тема, релевантна на кампанията – безплодието като проблем сам по себе си, видовете лечение, финансовата ангажираност на държавните и неправителствените институции. Ще бъдат излъчвани интервюта с най-добрите лекари в този бранш. Напълно в духа на предаването няма да бъдат подминати и спестени коментарите на водещите и слушателите и по темата за осиновяването като алтернатива за бездетните двойки и промяната на законодателството с цел облекчаване на тази процедура. Особено внимание ще бъде обърнато на преенталната диагностика, която дава възможност за откриване на вероятни проблеми с плода още в майчината утроба.

И тъй като инициативите на „Тройка на разсъмване“ и Новото Радио Витоша се стремят към резултат и успешност, шоуто и Радиостанцията ще дарят на единствената по рода си в страната Детска Педиатрична Клиника към Медицинска Академия сумата от 3 000 лева. За целта ще бъде разкрита специална дарителска сметка, по която всички вълнуващи се от възможността за подобряване на условията за лечение в Клиниката българи могат да се включат със средства за благородната кауза.

По време на кампанията социално ангажираната „Тройка“ ще призове фирми, организации и частни лица да се включат и в инициатива, целяща подобряване на условията в Отделението за лечение на стерилитет към Медицинска Академия.

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »