Онлайн Радио
Петък, Април 19, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Декларация на Управителния съвет на БНР за оповестените от Комисията по досиетата служители сътрудници на бившата ДС

Две десетилетия след началото на прехода продължават да изплуват сенките на миналото. Историята отново ни разделя, макар и да не ни се иска това да става точно сега.
Две десетилетия след началото на прехода продължават да изплуват сенките на миналото. Историята отново ни разделя, макар и да не ни се иска това да става точно сега. Ние не можем да бъдем нито съдии, нито адвокати на колегите, които доброволно или по принуда са сътрудничили на бившите служби за сигурност. Убедени сме, че всяка съдба е различна и всеки трябва сам да прецени по какъв начин да обясни принадлежността си към тези служби. Законът за досиетата няма лустрационен характер. Въпрос на личен морал и професионална етика е всеки да направи своя следващ избор.

Българското национално радио е най-старата електронна медия в страната. В момента тя включва девет 24-часови радиостанции и шест музикални състава. Много от кадрите, излезли от националното радио, поеха ръководствата на частни медии. Смятаме, че ние носим отговорност за формирането на сегашната медийна среда и затова призоваваме всеки от колегите да изрази позициите си, за да отстрани недоразумения, които е могло да възникнат при тълкуването на обстоятелствата около тяхното сътрудничество.
Ние, журналистите, изграждаме морала, националната идентичност, доверието и публичния образ на България. Свободата на словото и чистотата на ефира са възможни само, ако се упражняват от свободни и независими хора.

източник: БНР

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »