Онлайн Радио
Сряда, Февруари 21, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

БТК ГРУП и ORS подписаха договор за продажбата на НУРТС

БТК ГРУП и ORS подписаха договор за продажбата на НУРТС. Развитието на потенциала на служителите е приоритет на новия собственик

Днес, 3 декември, 18.40 часа, БТК ГРУП и Oesterreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (“ORS”) сключиха договор за покупко-продажба на Националното управление радиотелевизионни станции (НУРТС), собственост на телекома.

 

ORS е стратегически инвеститор в Европа в областта на радио и телевизионното разпръскване и беше избран за партньор на БТК ГРУП след международен конкурс за бъдещ работодател на НУРТС. По време на конкурса, мениджмънтът на австрийската група беше силно впечатлен както от високия професионализъм на работещите в НУРТС, така и от големия пазарен потенциал на Националното управление.

В рамките на следващите няколко месеца се очаква сделката между БТК ГРУП и ORS да бъдe одобрена от съответните регулаторни органи в страната. След официалното й финализиране, по силата на чл. 123 от Кодекса на труда трудовите правоотношения на всички служители ще се прехвърлят без промяна върху купувача на предприятието.

„Щастливи сме, че служителите на НУРТС ще станат част от голямото семейство на ORS. Компанията планира дългосрочно да инвестира в техния професионализъм и да развива потенциала им”, сподели Махаел Вагенхофер, Главен изпълнителен директор на ORS, по време на официалното подписване на договора днес. „НУРТС ще се трансформира в независима компания, която ще има водеща роля в процеса по дигитализация на телевизии в България”, допълни той.

„За БТК ГРУП е чест именно ORS да бъде наш стратегически инвеститор, който ще предостави необходимото ноу-хау и инвестиции, за да превърне НУРТС в конкурентен играч на пазара на дигиталното разпръскване”, казва Главният изпълнителен директор на БТК ГРУП Бернар Москени. „Вярвам, че благодарение на този договор, служителите на НУРТС ще имат повече възможности за развитие и просперитет в бъдеще”, допълва той.

За Austrian Broadcasting Services (ORS GmbH & Co KG)

ORS отговарят за инсталацията, дейността и поддръжката на DVB-T инфраструктурата в Австрия. Компанията се отделя от ORF Broadcasting Technology и през 2005 е основана като самостоятелна компания. Нейни акционери са ORF (60%) и Medicur Sendeanlagen GmbH – член на Райфайзен Груп (40%). Като водещ доставчик на аналогова и цифрова технология за радио и телевизионно разпространение, ORS управлява широка мрежа от около 500 станции. Освен това, ORS е европейски оператор и доставчик на цифрово сателитно излъчване. Измежду клиентите на компанията са някои добре известни телевизионни и радио оператори като ORF, ATV, Puls 4, gotv, P3tv, Ö1, Ö3, както и мобилни оператори като mobilkom austria, ONE, telering и доставчици на електроенергия като EVN. 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »