Онлайн Радио
Събота, Юли 13, 2024 | Мрежа: 38819 потребителя
 

Тръгва онлайн платформа на EURANET - мрежата от европейски радиостанции

От април 2008 г. 16 радиостанции и осем асоциирани радиостанции от 15 страни на ЕС всекидневно излъчват предавания по актуални европейски теми на 10 езика, вкл. български
От април 2008 г. 16 радиостанции и осем асоциирани радиостанции от 15 страни на ЕС всекидневно излъчват предавания по актуални европейски теми на 10 езика, вкл. български
11.11.2008

Мрежата от европейски радиостанции EURANET стартира своята нова многоезична и интерактивна интернет платформа "Общността в интернет" (Сommunity o­n web), съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Г-жа Маргот Валстрьом, зам.-председател на ЕК и комисар по институционалните връзки и комуникационната стратегия, изрази задоволството си от подкрепата, която комисията ще оказва на консорциума през следващите пет години.

Импулсът и финансовата подкрепа за създаването на инициативата EURANET бяха дадени от ЕК при най-строго съблюдаване на редакционната свобода на мрежата, гарантирана чрез Редакционна харта.

Мрежата беше основана от европейски радиостанции, сред които "Дойче веле", "Радио франс интернасионал", холандското радио, полското радио и други с цел Европейският съюз да се доближи до своите граждани.

От април 2008 г. 16 радиостанции и осем асоциирани радиостанции от 15 страни на ЕС всекидневно продуцират съвместно и излъчват предавания по актуални европейски теми на 10 езика (английски, български, гръцки, испански, немски, полски, португалски, румънски, унгарски и френски), като постепенно ще бъдат обхванати 23-те официални езика на съюза.

Седмичната аудитория на мрежата EURANET се състои от 19 млн. слушатели в ЕС и 30 млн. в трети страни. Мрежата е отворена за всички типове радиостанции (национални, регионални, местни, публични или частни), при условие че те се придържат към правилата, определени от консорциума.

Интерактивността на тези ежедневни програми с продължителност на излъчване от 30 до 60 минути ще се засили чрез пускането на общ интернет портал с адрес Euranet.eu.

Този портал, разработен на всички езици, на които има предавания, ще се стреми заедно с европейските граждани да разширява интерактивността на програмите, да предлага по-голям избор от гледни точки, дебати и становища относно европейските
въпроси, както и да ги осветли съобразно изразените различни мнения.

Това съпоставяне на гледищата на партньорите от консорциума и на техните слушатели ще играе ролята на допълнение и продължение на динамичните и богато документирани програми по предлаганите от мрежата европейски въпроси.

източник: NetInfo.bg

 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »