Онлайн Радио
Сряда, Октомври 16, 2019 | Мрежа: 2783 потребителя
 

Ново Радио STAR FM тръгна в родния ефир

Ново радио – STAR FM тръгна в родния ефир, съобщиха собствениците му от американската компания Emmis International. Новата радиостанция ще тръгне на честотите на вече бившето Инфорадио. На честотите на бившето Инфорадио ще звучат Лед Цепелин, Ролинг Стоунс, Бийтълс, както и български рок изпълнители

Ново радио – STAR FM тръгна в родния ефир, съобщиха собствениците му от американската компания Emmis International. Новата радиостанция ще тръгне на честотите на вече бившето Инфорадио.

Радио STAR ще потърси пазарна ниша, която отдавна "чака" да бъде заета – в ефира ще звучи рок, съчетан с кратки новини и актуална информация на всеки кръгъл час. Търсената аудитория е на хората на възраст над 30 години, израснали и „кръстени” в рока, обяви изпълнителният директор на медията Константин Тилев. Конкуренцията не плаши STAR FM – в момента в радиоефирa на България звучи рокаджийското радио Z Rock. То обаче залага на по-„тежките” изпълнения. „Ние ще звучим различно”, обясни още Тилев.

„Очакваме добър пазарен дял. Рок музиката е класиката на изминалото столетие и по този начин ще привлечем аудиторията”, заяви Константин Тилев. Затова и слоганът на STAR FM е „Класика в рока”. На честотите на бившето Инфорадио ще звучат Лед Цепелин, Ролинг Стоунс, Бийтълс, както и български рок изпълнители.

Що се отнася до новините – практиката показва, че събития не се случват на всеки 15 минути. От тази гледна точка Инфорадио претоварваше ефира с новини. Журналистическата практика показва, че цикълът на новините е на 2-2,5 часа. Новинарските емисии на STAR FM ще бъдат съсредоточени сутрин и следобед, когато „трафикът” на новините е и най-силен. В първия месец ще звучат основно музика и новини, като постепенно новите части на програмата ще бъдат представяни, обясни програмната схема Константин Тилев. „Сензации може да очаквате след месец- месец и половина”.

Собственикът на STAR FM е американската групировка Emmis International, медийна компания с разнородна дейност. В групировката влизат радиостанции и издателска компания в САЩ, както и няколко радиа в Европа. В България компанията е мажоритарен собственик на радио FM+ и радио Fresh. От декември 2007 година Emmis притежава 100% от капитала на Инфорадио.

Точно в 12 часа на 17 март изпълнителният директор Константин Тилев обяви началото на новото радио. Ако обичате хубавата рок музика – вие ще имате най-добрите изпълнители 24 часа на ден, 365 дни в годината, обяви емоционално „живата легенда на българското хубаво радио”, както се определи в ефир изпълнителният директор Константин Тилев. Поздрав към българските почитатели на рока отправи и Глен Хюз и първата песен, която прозвуча в ефира беше именно на прочутия рокаджия. 
 
За Radio.bg
Сайт за всичко посветено на радиото в България
Radio.bg бутон »
Вижте нашите приятели »
Помощ & Поддръжка

Тук ще намериш отговори на често задавани въпроси в сайта.

Често задавани въпроси (FAQ) »